LEERLIJN Ambachten

Voor basisscholen ontwikkelde het Stadsatelier samen met de Katoendrukkerij, het Ambachtelijke Botenbouwcentrum, Studio Zand, het Mondriaanhuis en Museum Flehite een leerlijn. Via Lesson-Up worden lessen aangeboden in samenwerking met het Primair Onderwijs. Kinderen leren te werken met de oude ambachten zoals boekdruk, houtbewerking, keramiek, weven, stof bedrukken en verf maken.

Het Stadsatelier biedt de kinderen een kijkje in de keuken van de ambachtelijke drukkerij. De oude drukpers uit 1956 wordt uitgelegd en dmv voorbereidingslessen en verwerkingslessen wordt de geschiedenis verteld. In het atelier kunnen de kinderen zelf hun geboortekaartje (her)drukken door middel van oude houten letters en inkt. Onze les is geschikt voor groep 3 en 4.

De andere les die we aanbieden is geschikt voor groep 7 en 8. We kijken naar de stad waar de leerlingen wonen en naar hun favoriete plek. Deze plek etsen we door middel van tetra druk op de ambachtelijke manier.

Ook voor middelbare scholen of het hoger onderwijs kunnen we lessen op maat voor je aanbieden in ons atelier in Amersfoort. Mocht je als docent interesse hebben, dan kun je ons mailen.

Wij zijn partner bij CJP

Basisscholen

Voortgezet Onderwijs