Impressie van de workshops

Zoveel keuze, hoe kies je dan een workshop die het beste bij je past? Door middel van foto’s die eerder zijn gemaakt tijdens een workshop! Hieronder een kleine selectie van de gezellige momenten in het Stadsatelier.

Letterpers ‘Loden letters drukken’

Tijdens de workshop met loden letters drukken leer je alles over het zetten van letters op de traditionele manier. Met een zethaak zet je de letters in de juiste volgorde. Bind je het zetsel in met touw en druk je op één van onze twee persen af. Ideaal voor kaarten met tekst, gedichten of zelfs een kalender!

Letterpers ‘Druk je quote’ met houten letters

Tekst over de workshop

Papierscheppen

Tekst over de workshop

Photopolymeer etsen

Tekst over de workshop

Tetra Druk

Tekst over tetra druk


Workshop op maat

Met collega’s creatief aan de slag, even als vriendinnen onder elkaar of als familie uitje? Maar ook een privé workshop met bijvoorbeeld vader en dochter. Je bent van harte welkom om even samen bezig te zijn. Mocht je interesse hebben, dan kun je ons mailen.

Vader en dochter

Dochter kreeg als verjaardagscadeau een gezellig avondje samen drukken. Onder begeleiding van Koen werden ze onder gedompeld in de techniek fotopolymeer etsen.

Vriendinnen, collega’s of familie uitje

Een middag even met vriendinnen heerlijk creatief bezig en van te voren lekker lunchen? Of een bedrijfsuitje? Met je gezin of familie komen drukken? Boek een gezellig ochtend, middag of avond in het Stadsatelier!

Workshop op maat voor bijvoorbeeld evenementen

Een workshop naast een evenement zoals Keistad Fietsfestival. En wat is er dan leuker dan tandwielen drukken! Een uniek kunstwerkje binnen 20 minuten gedrukt. Organiseer je een evenement bij of in de Prodentfabriek? En benieuwd naar onze ideeën? Neem contact met ons op!


Scholieren en Studenten

Basisscholen, middelbare scholen of voor het hoger onderwijs kunnen we lessen op maat aanbieden in ons atelier in Amersfoort.
Mocht je als docent interesse hebben, dan kun je ons mailen.

VO scholieren

Wij zijn partner bij CJP

Voor VO scholieren hebben we op dit moment twee programma’s die wij aan een groep van maximaal 14 scholieren kunnen geven. De eerste groep gaat letters drukken met oude houten letters van meer dan 100 jaar oud en met nieuwe letters die wij met de CNC machine hebben gemaakt.

Hoe zet je letters neer, wat is je bladspiegel en welke kleuren gebruik je? Allemaal vragen die wij gaan behandelen in deze les. De les duurt 45 minuten en kan dan gewisseld worden naar materiaaldruk.

VO scholieren materiaaldruk

Recycle, ontdek materiaal en vormen van letters. Knip dit uit het materiaal en we drukken ze af op de etspers. Denk na over spiegelbeeld, vorm en materialen.

Basisscholen

Voor basisscholen ontwikkelde het Stadsatelier samen met de Katoendrukkerij, het Ambachtelijke Botenbouwcentrum, Studio Zand, het Mondriaanhuis en Museum Flehite een leerlijn. Via Lesson-Up worden lessen aangeboden in samenwerking met het Primair Onderwijs. Kinderen leren te werken met de oude ambachten zoals boekdruk, houtbewerking, keramiek, weven, stof bedrukken en verf maken.

Het Stadsatelier biedt de kinderen een kijkje in de keuken van de ambachtelijke drukkerij. De oude drukpers uit 1956 wordt uitgelegd en dmv voorbereidingslessen en verwerkingslessen wordt de geschiedenis verteld. In het atelier kunnen de kinderen zelf hun geboortekaartje (her)drukken door middel van oude houten letters en inkt. Onze les is geschikt voor groep 3 en 4.

Kinderfeestjes

Een creatief kinderfeestje op een super leuke locatie! Eet een broodje bij de kippen en kom daarna bij ons drukken. Je kunt stempels maken dmv foamdruk en dit in de drukkerij afdrukken. Of kom bij ons tetra drukken. Verpakkingen up- cyclen wij, door er een etsplaatje van te maken. Je kunt een eigen creatie maken voor de hele creatieve kinderen maar we hebben ook voorbeelden die de kinderen kunnen gebruiken. De drukplaatjes kunnen de kinderen afdrukken op de etspers en ze nemen hun kunstwerkje gelijk mee naar huis.

Atelier huren

Tekst + foto’s Gabrielle / Monique / Cees
Mocht je als docent interesse hebben, dan kun je ons mailen.